Mona Rita har artrose flere steder i kroppen: 

– Stamcellebehandlingen i knærne ga meg livet tilbake!

Mona Rita har slitte ledd og artrose flere steder i kroppen. Hun har blitt operert i skulderen og levd på tabletter for de andre problemområdene. Likevel har hun blitt vekket av nattesmerter og blitt hemmet av stivhet på dagtid. Å gå i fjellet har også vær umulig i lang tid.

Nå er imidlertid Mona Rita på tur igjen. Stamcellebehandling har gitt henne livet tilbake. 
–  Jeg bruker nærmest ingen medisiner lenger, trener fire dager pr uke, og går 20 000 skritt daglig. Jeg sover godt hele natten og bruker ikke timesvis om morgenen for å bli myk og mobil. Det er rett og slett fantastisk at så enkel behandling kan forandre og hjelpe så mye. Jeg har rett og slett fått et nytt liv og kunne ikke vært mer fornøyd, stråler Mona Rita Andresen fra Oslo.

Mona Rita har fått stamcellebehandling hos Medicura.
– Behandlingen ble gjort på en snau time, og ubehaget var ikke verre enn at jeg bare trengte lokalbedøvelse. Jeg kom, fikk behandling, og dro hjem igjen rett etterpå. Alt foregikk raskt, profesjonelt og trygt, og ble gjennomført uten ubehag, forklarer den fornøyde pasienten.

– Det er deilig å stå opp om morgenen igjen uten å stabbe seg inn på badet fordi knærne er stive. Nå løper jeg ned trappene, forklarer Mona Rita som sier det er en lykke for henne å ha så gode knær igjen.

Den aktive og glade pensjonisten forklarer at hun har fått livet tilbake med stamcellebehandlingen.
– Jeg føler jeg har vunnet lotto i helse. Jeg tror nesten ikke det er sant at denne behandlingen har gjort så mye. Nå kan jeg også gå fjellturer igjen og det er en lykke, sier hun.

HJELPER MANGE
Legene som behandlet Mona Rita er fornøyd med resultatet.
– Hun har fått bevegeligheten og friheten tilbake. Smerteintensiteten er redusert fra 8 til 1 på verstingsskalaen. Og, hun kan nå nyttigjøre seg egentrening og fysioterapi som er viktige tiltak når man har artrose. At hun også kan avvente operasjoner og unngå fast bruk av tabletter er en bonus vi liker svært godt, sier klinikkansvarlig lege Tom Viken.
Dr Brouwer og Dr Viken på Medicura behandler artrose med stamceller
Ortopedkirurg Espen Brouwer (til venstre) og klinikkansvarlig lege Tom Viken hos Medicura er godt fornøy med resultatet av stamcellebehandlingen til Mona Rita.
– Stamcellebehandling mot mild og moderat artrose hjelper mange, sier ortopedkirurg Espen Brouwer. Enkelte studier viser at så godt som 70-80 prosent av pasientene blir mobile og tilnærmet smertefrie av behandlingen. Prosedyren er også enkel og har ikke samme risiko eller rehabiliteringsbehovet som protesekirurgi.

– Mange artrosepasienter er godt voksne, og bør ha begrenset bruk av betennelsesdempende medisiner. I så måte er stamcellebehandling et varsomt, men effektivt og godt alternativ, sier Brouwer.

STAMCELLER FRA EGET FETT
Stamcellebehandling mot artrose gjøres med pasientens egne stamceller hentet fra bukfett. Vi gjør en minifettsuging av magen og preparerer matrialet i laboratoriet, slik at fettet fjernes mens stamcellene samles opp. Disse stamcellene sprøytes inn i de(t) ledd som er plagsomt, og vi tilsetter også vekstfaktorer fra platerikt plasma (PRP).

– Stamcellene fungerer som frø for regenerativ bruskvekst, mens stimulerende, smertehemmende og betennelsesdempende faktorer fra platerike plasma fungerer som aktivator og gjødning, avslutter ortopeden.
OM STAMCELLEBEHANDLING
Mona Rita elsker å gå tur i fjellet, men har ikke vært på toppturer på mange år på grunn av artrose i knærne. Kun seks uker etter stamcellebehandlingen gikk hun en topptur 1020 meter over havet.

Medicura

Medicura er en medisinsk legevirksomhet med norsk faglig standard. Vi har leger med riktig kvalifikasjoner, lang erfaring og bred variert praksis.
BESTILL TIME