Stamceller

- kroppens egne byggesteiner
Stamceller er kroppens grunnleggende byggestener og viktigste cellereserver for utvikling, vedlikehold og fornying av kroppens vev og organer.
Lesetid: Cirka 2 minutter

Hjelp kroppen å hele seg selv

Behandling med stamceller og vekstfaktorer har blitt en populær medisinsk behandling, som hjelper mange, er naturlig, og har mindre risiko for bivirkninger. Behandlingen kan benyttes blant annet mot artrose (slitasjegikt i ledd), senebetennelser, hårtap og strekkmerker.

Behandling med stamceller er et godt alternativ som:

Begrenser bruk av kirurgi
Begrenser bruk av kortisonsprøyter og medisiner med risiko for bivirkninger
Bruker kroppens egne vekstfaktorer
Om stamceller
Stamceller er kroppens grunnleggende byggestener og viktigste cellereserver for utvikling, vedlikehold og fornying av kroppens vev og organer. Cellene har ubegrensede utviklingsmuligheter og helt unike evner til å spesialisere seg i forskjellig retning. Enhver stamcelle har iboende mulighet til å bli og leve som enten brusk-, ben-, muskel- eller senecelle.

Stamceller kan til forskjell fra andre celler dele og formere seg nærmest uendelig antall ganger. Enkeltstående stamceller kan formere seg til millioner av nye celler, og bidra til å bygge opp igjen og erstatte vev i slitte eller skadete strukturer. Stamceller kan selv søke opp og lete etter problemområder, og på stedet aktivt tiltrekke seg bistand fra andre reparasjonsceller slik at tilhelingsprosessene i kroppen blir komplett.
Stamceller i kne mot artrose
Om stamcellebehandling
Medisinsk vitenskap har lenge søkt etter behandlingsformer som er skånsomme og så naturlige og ”kroppslike” som mulig. Metoder og medisiner som gir rask effekt og lite bivirkning er alltid et mål og noe som foretrekkes av både leger og pasienter.
Med stamcellebehandling har legene funnet nettopp slik naturlig, trygg og effektiv behandling med lite bivirkninger. Metoden brukes derfor både forebyggende og behandlende, og stadig oftere i bekjempelse av eksempelvis leddgikt, senebetennelser, hårtap og hudplager. I fremtiden vil stamceller brukes mer og mer, alene og i kombinasjon, mot langt flere sykdomstilstander enn i dag.

Stamceller som skal brukes i behandling «høstes» fra pasientens fett eller benmarg. Vanligvis foretrekkes fettvevet som donor fordi vevet er lettest tilgjengelig og inneholder langt flere stamceller enn benmargen. Selve høsteprosedyren er smertefri, rask og effektiv, og gjøres kun med lokalbedøvelse. Pasienten er derfor våken og komfortabel i hele prosessen. Når materialet er hentet blir det spesialbehandlet i legens laboratorium, før det i sterkt konsentrerte mengder sprøytes tilbake i kroppsområdene som trenger reparasjon. Oppsummert kan prosessen beskrives med at stamcellehøsting skjer som mini fettsuging, mens transplantasjonen skjer som ukompliserte injeksjoner.

De fleste stamcellebehandlinger mot artrose og senebetennelse gir smertelindring og økt bevegelse allerede første dagene etter behandlingen. Årsaken til det er at stamcellene frisetter betennelse- og smertedempende stoffer i skadeområdet. Resultatene av forsterkende vekstprosesser i brusk og sener trenger imidlertid mer tid på utvikling. Det samme gjelder de kosmetiske hudforbedringene av strekkmerker og aknearr.

Stamcellebehandling

Vi tilbyr stamcellebehandlinger for både ortopediske og kosmetiske problemstillinger som:
Hårtap
Strekkmerker
BESTILL TIME

Medicura

Medicura er en medisinsk legevirksomhet med norsk faglig standard. Vi har leger med riktig kvalifikasjoner, lang erfaring og bred variert praksis.
BESTILL TIME