Medisinsk hårkur

Medicuras medisinske hårkurer er skreddersydde oppfølginger av personer med hårtap, eller tynt, slitt og livløst hår. Kurene omfatter legefaglig vurdering, diagnostikk, rådgivning og årsaksrettet behandling. Målet er å bremse hårtap, stimulere vekst, styrke hårstrå og dekke hodebunnen bedre. Visjonen er å sikre folk flest, mest og best hårprakt hele livet.

Skreddersydd oppfølgning

Individuell tilpasning og kombinasjonsbehandling må ofte benyttes om man ønsker de beste resultatene. Derfor kaller vi det en medisinsk hårkur.

PRP-behandling

PRP kan bremse hårtap og gi ny vekst. Håret forsterkes med tykkere hårstrå og kan gi gjenvekst der man har begynt å miste hår. Kun leger behandler hårtap hos Medicura.

Erfarne leger

Våre leger har lang erfaring med behandlinger mot hårtap, og har utført flere tusen PRP-behandlinger og medisinske hårkurer. Alle våre leger er medlem av Den Norske Legeforening.

Generelt om medisinsk hårkur

Medisinske hårkurer tilpasses den konkrete årsaken til pasientens sviktende hårhelse. Det finnes flere tilstander som gir tap eller tynt og livløst hår, men ikke «én pille mot alt som er ille». Individuell tilpasning og kombinasjonsbehandling må derfor benyttes om man ønsker de beste resultatetene. Våre leger bruker derfor reseptbelagte medikamenter, medisinske spesialsjampoer, og ulike injeksjonsbehandlinger alene eller i kombinasjon, om det er nødvendig.

PRP-behandling

En oftest sentral del av Medicuras medisinske hårkurer er behandling med naturlig biologiske vekstfaktorer fra blodproduktet plasma. Slik behandling er injeksjonsterapi der legen aktiverer og forsterker kroppens egne vekst- og reprasjonsmekanismer i hårsekkers bindevev og blodsirkulasjon. For mange er behandlingen alene nok til å forsterke hårets kvalitet. For andre er det en del av kombinasjonsbehandling som skal forebygge, utsette, bremse eller stanse hårtap.

Biologisk hårvekststimulering hos Medicura er naturlig, trygg og vitenskapelig basert terapi, benyttet forebyggende, vedlikeholdende eller reparerende for kvinner og menn. Våre leger har de facto lengst og mest erfaring i landet med behandlingsformen for dårlig hårhelse, og var de som lærte, hentet og introduserte den ledende UCLA-metoden i Norge. Etter flere tusen behandlinger videreutviklet Dr.Viken behandlingen, fordi han så behov for sterkere og mer sammensatte medisinske hårkurer.

Mer om PRP-behandling

Jan Thomas om hårtap: – Det er ingenting som gjør folk mer usikre enn når håret begynner å bli tynnere, forklarer Jan Thomas som har jobbet som frisør og stylist i mer enn 35 år og vet godt hvordan kundene føler seg når de begynner å miste hår.

Har behandlet flest med PRP mot hårplager i Skandinavia

Dr Viken mottar pasienter fra hele Norge og får ofte henvisninger fra privatpraktiserende hudleger, frisører, og Jan Thomas studio for hår, styling og total makeover. Han antas å ha utført flest biologiske vekstbehandlinger mot hårplager /-tap i Skandinavia, og var tidligere også medisinsk gründer av Herreklinikken og PRP-klinikken på Majorstua. Med etablering av Medicura ønsket imidlertid Viken å videreutvikle sin pasientomsorg og og medisinske behandlingstilbud. Medicura skal alltid være en seriøs, moderne, oppdatert og kvalitetsbevisst helsevirksomhet til beste for pasientene.

Bestill time
Dr. Tom Viken | Medicura

Dr. Tom Viken er internasjonalt akkreditert hårtransplantasjonslege og har mange års erfaring med behandling hårtap.

Konsultasjon – det første steget

Medicura vet at det kan være vanskelig å oppsøke profesjonell hjelp for hårtap. Vi legger derfor like mye vekt på at første møte med klinikken skjer med trygg atmosfære og vurdering. Optimal behandling krever god medisinsk service fra start til mål, og at alt begynner med en hyggelig, informativ og faglig legevurdering. De som kommer til en medisinsk hårkur og/eller PRP-behandling til oss, blir alltid vurdert av legen i første møte og underveis. Den første konsultasjonen ender ofte i en behandling i samme time, men skulle det vise seg at du ikke kan få PRP-behandling i samme time betaler du kun honoraret for legekonsultasjon. Konsultasjonshonoraret trekkes i så fall fra neste behandling.

De fleste hårtap skyldes naturlig hormongenetisk årsak, men det er også noen som mister håret på grunn av sykdom. Alle pasienter bør derfor få årsaken til sitt hårtap legefaglig diagnostisert, og være trygg på at uautorisert personell ikke gjør diagnostikken. Det er kun leger som har offentlig godkjenning og kompetanse til å foreta medisinsk vurdering av årsak, og det er intet unntak for hårtap. Alle seriøse konsultasjoner bør derfor ha legefaglig vurdering og avgjørelse, først som sist.

Rita Johnsen fikk håret tilbake med PRP-behandling på Medicura

Rita fikk håret tilbake med PRP-behandling

– PRP-behandlingen ga meg håret tilbake, sier Rita Johnsen etter å ha gjennomført en medisinsk hårkur med PRP-behandling.
Les mer